Kiitos 2000 - 2010
Kiitos Bortaalin lukijat ja sarjakuvien ystävät 2000 - 2010. Sivusto on nyt sulkeutunut.

Päivitys:
ISO lisäkiitos huikeasta määrästä maileja joita tämän (varmasti yllättävän) ilmoituksen tiimoilta olette lähettäneet, niihin yksitellen vastaaminen kävi mahdottomaksi vaikka niitä mielelläni luenkin, joten tässä vähän vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Bortaali ei sulkeutunut ylläpitokustannusten tai ylläpitoon kyllästymisen vuoksi, vaan siksi että olen viimeisen parin viikon aikana saanut useammalta sarjakuvan julkaisijalta kohteliaan pyynnön poistaa heidän sarjakuvansa sivuiltani. Sarjakuvista olisi poistunut niin iso osa, ettei enää olisi ollut mielekästä pitää sivustoa vain jäljellejääneitä varten, varsinkin kun odotettavissa olisi ollut lisää yhteydenottoja oikeudenhaltijoilta. Näyttää siltä, että joku Bortaalin vähemmän tyytyväinen kävijä oli kokenut velvollisuudekseen selvittää kaikkien sarjakuvien julkaisijat ja ilmoittaa sivustosta heille. Anonyymin sarjakuvanystävän sanoin, "kateus vie kalat vesistä ja sarjikset netistä".

Osa on kysellyt myös sivuston lähdekoodin perään, sitä en valitettavasti aio julkaista. Se on 10 vuotta elänyttä ja kasautunutta ja suhteellisen rumaa perl-koodia, josta ei edes sellaisenaan muille hyötyä olisi, Bortaali kun aikanaan omien kotisivujeni ympärille ja sisään rakentui. Vastaavia (parempiakin) sarjissivustoja on kyllä olemassa ja niitä ei ole vaikea löytää.
Vielä kerran, kiitos.

- Matti Hiljanen, matti@hiljanen.com© 2000 - 2010 Matti Hiljanen